Weekend Activ printre Zimbri

TabereCuSuflet.787Duminica, 27 noiembrie, va invitam la o tura pe cat de frumoasa pe atat de interesanta! Vom merge la Zimbraria Neagra de la Bucsani si vom parcurge traseul Tabere cu Suflet, iar la final vom vizita Rezervatia de Zimbri!

Zimbrul (Bison bonasus) este cel mai greu animal terestru sălbatic din Europa. Greutatea sa poate ajunge la o tona.
Zimbrii au fost vânaţi până la dispariţie, ultimul exemplar salbatic fiind împuscat în Pădurea Białowieża din Polonia, în 1919 şi în Caucazul de Vest în 1927. Ultimul zimbru din Moldova a fost ucis în 1762, iar din Transilvania în 1790.
În 1927 mai puțin de 50 de zimbri mai rămăseseră în lume, toți în grădini zoologice. De atunci au fost reintroduşi din captivitate în mai multe ţări din Europa, astfel ca astazi, specia număra 3.600 de zimbri. Toate exemplarele sunt descendente din doar 12 indivizi, ca urmare exista un grad mare de consangvinitate. Din acest motiv zimbrii actuali au o diversitate genetică limitată, fiind foarte vulnerabili la boli.
În România, zimbrii se gasesc în 4 rezervații si la 2 gradini zoologice.

Weekend Activ pe 2 roti

Ce: iesire cu bicicletele

Unde: Zimbraria Bucsani

Cand: Duminica, 27 noiembrie

Cine: Oricine vrea sa vina si are o bicicleta echipata corespunzator.

Dificultate: Medie. Se merge predominant pe drumuri forestiere. Distanta este de 25 km iar diferenta de nivel totala este de 150 m. Tura incepe cu o urcare cu diferenta de nivel de 120 m, prin padure.

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, dulciuri, apa, intrarea in rezervatia de Zimbri si garantia unei zile frumoase 🙂 La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti pana luni, 21 noiembrie.

Cost: 50 Ron. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: Pentru Inscrieri completati Formularul de Inscriere. Data limita este marti, 22 noiembrie.
Cu minim 24 h inainte de tura, va vom trimite un mesaj pe email cu programul detaliat, precum si cu ora si locul de intalnire.
In cazul in care vremea este nefavorabila, tura se poate amana. Verificati actualizarile pe Blog Tabere cu Suflet
Iata cum a fost la ultima iesire la Bucsani.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Va rugam sa tineti cont ca pana pe 25 noiembrie nu suntem in tara si vom raspunde cu intarziere la mesaje.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————
Tabere cu Suflet Bike Day este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet & Roxana Navruc

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s