Movember

movember2Asociatia Tabere cu Suflet sustine Movember – o miscare ce isi propune sa ataga atentia, cu umor, asupra unor boli ce afecteaza sanatatea barbatilor.

In urma cu ceva ani, iarna de iarna comentam cursele de Cupa Mondiala la Schi Alpin, mai intai la Canal 31 / ProTV, apoi la Eurosport. A fost o perioada de mare bucurie, cu momente greu de descris in cuvinte, caci faceam ce imi placea mai mult si, in plus, eram in contact direct cu eroii mei – schiorii Cupei Mondiale! Asa am aflat despre Movember – miscarea ce schimba fata lumii:) Mai exact, la prima cursa de coborare a sezonului care, in mod traditional, are loc in Canada, la Lake Louise, la jumatatea lui noiembrie, mai toti schiorii aveau pe fata cate o mustata mai firava sau mai rebela. Ideea era ca fiecare sa isi lasa mustata sa creasca timp de o luna, pentru un impact cat mai mare, avand ca obiectiv constientizarea pericolului reprezentat de unele boli specifice barbatilor, precum cancerul la prostata sau cancerul la testicul, precum si de bolile ce afecteaza sanatatea mentala.

De atunci, Movember a evoluat de la sloganul de inceput “schimbam fata sanatatii barbatilor”, la “sa oprim barbatii sa moara inainte de vreme”. Mai multe detalii se gasesc pe siteul Movember.com.

Nu ne propunem sa incurajam colectarea de bani, din motive legate de Disclaimerul Filantropica. Sunt totusi o multime de lucruri pe care le putem face pentru sanatatea noastra. In cadrul activitatilor pe care le desfasuram in timpul anului, nu numai in luna noiembrie, vom sustine cateva idei simple, de bun simt chiar, preluate de pe Movember.com, care ne pot ajuta in lupta cu boala:
– sa tinem legatura cu prietenii si familia,
– sa fim activi si sa facem sport,
– sa vorbim deschis de bucuriile si problemele noastre,
– sa ne informam despre posibilele probleme de sanatate din familie,
– si sa nu stam pasivi daca observam ceva nelalocul lui.

Si, nu in ultimul rand, sa lasam sa creasca mustata, caci se apropie luna Noiembrie:)
Daca v-am prins, iata cateva sugestii:movember1

text: RaduSavin.ro
foto: movember.com

Advertisements

One thought on “Movember

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s