Weekend Activ la Calugareni

taberecusuflet-0007Duminica, 13 noiembrie, va invitam la o noua Tura Velo. Vom merge prin Parcul Natural Comana si vom vizita doua monumente ridicate in cinstea victoriei lui Mihai Viteazul de la Calugareni.

Crucea de Piatra si Crucea lui Serban Cantacuzino sunt cele doua monumente ridicate in memoria lui Mihai Viteazul si victoriei sale impotriva turcilor, la 13 august 1595, la Calugareni. Mai multe informatii despre batalia de la Calugareni gasiti aici.
Prima Cruce de Piatra este cea inaltata de Serban Cantacuzino, in 1682. Ea mai poate fi vazuta si astazi in capela construita de Gheorghe Bibescu. In 1913, a fost ridicata o alta Cruce, mai mare, naruita la cutremurul din 1977. Pe locul ei se afla acum Crucea monumentala care se gaseste pe marginea drumului spre Giurgiu.

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura Velo

Cand: Duminica, 13 noiembrie

Unde: Calugareni – Crucea de Piatra

Cine: Oricine vrea sa vina si are o bicicleta echipata corespunzator

Dificultate: Redusa, pot veni si copiii

Distanta: Tura are 15-20 km, iar timpul estimat de parcurgere este de 2-3 ore. 

Ce oferim: Indrumare traseu, taxa de intrare in Parcul Natural Comana, supraveghere copii, apa, dulciuri si garantia unei zile frumoase 🙂 La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rog sa ne spuneti pana marti, 3 noiembrie.

Cost: 25 Ron. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti, veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este marti, 8 noiembrie.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata mai multe poze de pe acest traseu.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s