Invitatie pe Traseul Gramovets

taberecusuflet-0005Sambata, 12 noiembrie, va invitam pe un traseu inedit din Valea Lomului. Vom parcurge Traseul Gramovets si vom vizita Rezervatia Naturala Rusenski Lom si Bisericile rupestre de la Ivanovo.

Zona este la doar 90 km de Bucuresti, in Bulgaria. Este o zona speciala, de cum te urci pe bicicleta te simti purtat in alta lume! Traseul strabate o zona cu vegetatie, printre pereti abrupti de calcar, in care apa a sapat un adevarat Canion! In cheile largi sunt formatiuni carstice interesante, biserici rupestre, cetati din patrimoniul UNESCO.
Vom strabate o noua Tura Velo in Canionul Lomului, pe traseul Gramovets si vom vizita urmatoarele obiective:

Bisericile rupestre de la Ivanovo
TabereCuSuflet.002Bisericile de la Ivanovo este monument din patrimoniul Unesco. Bisericile sunt sapate in stanca, la 30 m inaltime, si au fost locuite de catre calugari isihasti intre secolele XIII-XVII. Bisericile detin o valoare culturala si istorica deosebite datorita picturilor murale, datand din secolele XIII-XIV si pastrate in cinci din multele biserici de piatra. Pictori talentati au pictat peretii acestora in fresce realiste, folosind multa culoare si elemente compozitionale, transformandu-le intr-o adevarata comoara a picturii medievale.

Rezervatia naturala Valea Lomului

IvanovoParcul Natural Rusenski Lom este situat pe valea de tip canion formată de râul Rusenski Lom. Parcul este recunoscut pentru formatiunilor carstice, monumentelor de mare importanţăcât si, nu in ultimul rand, pentru biodiversitate. Fauna si flora sunt extrem de diversificate. Aici intalnim specii rare, având elemente caracteristice zonei Mediteranei, climei şi faunei pe cale de dispariţie, care a migrat şi este prezentă aici. În urma verificărilor şi indexărilor s-au descoperit în jur de 225 de specii, jumătate dintre ele fiind protejate. Aspectul este de padure salbatica, avand copaci cu liane care fac ca zona să primească în multe locuri un aspect luxuriant de junglă greu de pătruns.

Manastirea Gramovets

TabereCuSuflet.091Manastirea rupestra Gramovets face parte din complexul bisericilor rupestre de la Ivanovo. Este situata la 5 km sud fata de Biserica Sf. Mihail si Gavril. nga Basarbovo si este sapata in stancile de pe malul stang al Lomului Negru (Cherveni Lom).

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura cu bicicletele

Unde: Valea Lomului (Bulgaria)

Cand: Sambata, 12 noiembrie

Obiective: bisericile rupestre de la Ivanovo, Manastirea Gramovets si Valea Lomului

Cine: Oricine are o bicicleta si doreste sa vina.

Lungime: 20 km

Dificultate: Dificultatea traseului nu este data de diferenta de nivel ci de vegetatia luxurianta din canion. Vom merge pe drumuri forestiere si pe poteci cu vegetatie, pe malul raului.

Ce oferim: Indrumare, apa, gel energizant, supraveghere copii si garantia unei ture frumoase 🙂
Ca o noutate, la cerere putem oferi si transport cu microbuzul.

Cat costa: 50 Ron. Reducere 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.
Costul pentru transport cu bicicleta este de 50 lei.

Inscrieri: aici. Termenul limita este marti, 8 noiembrie, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile pe blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Mai multe detalii veti primi dupa ce va inscrieti. Iata cum a fost la ultima iesire la Ivanovo.

Va asteptam cu drag!


Weekend Activ pe 2 Roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s