Animalute pentru Copii:)

bearPentru o comunicare mai vesela si pentru a fi mai aproape de copiii, ne-am gandit sa dam nume grupelor din taberele de Schi si Snowboard! In loc de debutanti, incepatori, intermediari sau avansati, de ce sa nu schiem cu TurboAlbinutele, Fluturasii veseli, Furnicutele harnicute sau Ursuletii cei rapizi? 🙂
Asteptam cu drag sa ne impartasiti si ideile voastre!

De ceva vreme ne dorim sa personalizam numele grupele de schi.  La inceput ne-am gandit sa folosim culorile. Am renuntat insa, pentru ca se puteau crea confuzii cu nivelul partiilor, definit tot prin culori. Apoi, ne-am gandit la animale, iar Sara a venit cu ideea sa folosim gheparzi, caprite, veverite etc:) Nu am fost pe deplin multumiti, asa ca, tot Sara, a venit cu o idee mai buna. Denumirile nu sunt definitive, orice propunere fiind binevenita:) Iata numele pe care vi le propunem:

bearUrsuletii cei Rapizi se numeste grupa Debutantilor. Din ea fac parte cei care se urca prima oara pe schiuri. Ursul este puternic si curajos, la fel ca micutii care fac primii pasi in minunata lume a alunecarii pe zapada. Copiii din aceasta grupa vor invata, in principiu, cu Camelia, prin metoda fara plug, iar progresul este, de cele mai multe ori, foarte spectaculos. De aceea, “ursuletii” sunt “rapizi”:)
Copiii de peste 5-6 ani, o varsta limita, diferita de la copil la copil, reusesc, dupa o saptamana de schi cu Camelia, sa coboare, fara probleme, o partie de lungime mare, albastra (cum ar fi Cocosul), sau chiar rosie (exp Clabucet)!

antFurnicutele Harnicute sunt Incepatorii! cei care s-au mai urcat pe schiuri, au deja o tabara in spate sau au mai facut ore, insa nu sunt suficient de siguri, sau nu au cunostintele necesare pentru a cobora singuri o partie albastra. Efortul cerut in aceasta etapa este mare, de aceea este nevoie de multa tenacitate, calitate pe care furnicile au pe deplin.
Se spune despre furnici ca sunt harnice, ca nu au plamani si nu au nevoie de somn! Probabil asa au rezistat, ca specie, din vremea dinozaurilor. Se mai spune despre furnici ca au doua stomacuri, unul pentru ele si altul pentru comunitate, si ca stiu sa se jertfeasca pentru cei din jur, calitate foarte apreciata in Tabere cu Suflet.

buterfly1Fluturasii Veseli este numele grupei Intermediarilor! Cei care sunt in aceasta grupa stiu sa schieze suficient de bine cat sa se poata bucura pe deplin de farmecul alunecarii pe schiuri, de aici si numele grupei. Ca element tehnic principal, de obicei, in aceasta grupa se lucreaza pentru trecerea de la virajul stem si deprinderea virajului carve.
Fluturii sunt simbol al primaverii si al bucuriei. Sunt foarte delicate si obisnuiesc sa isi deschid larg aripile ca sa se incalzeasca la soare, uimindu-ne cu frumusetea si bogatia culorilor.

beeTurboAlbinutele sunt cei din grupa Avansatilor. Albinele ne aduc mierea si, alaturi de furnici, sunt cele mai harnice insecte. De-a lungul istoriei, ele au simbolizat, printre altele, munca si rasplata, dar si echilibrul.
Iar turbo-albinutele se misca cu gratie si cu mare viteza:)

Mai aveti si alte idei? Va asteptam cu drag sa ni le impartasiti!

55 thoughts on “Animalute pentru Copii:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s