Zambet pentru toti Copiii

taberecusuflet265La Tabara Veseliei, care a avut loc saptamana trecuta, la Predeal, a participat si Tudor, un copil hipoacuzic. Participarea sa a fost posibila prin programul Zambet pentru toti Copiii

Daca lasam de o parte faptul ca nu aude si nu poate vorbi, Tudor este un copil cat se poate de normal. L-am cunoscut pe 24 ianuarie 2016, cand a participat la o lectie de schi gratuita, pentru copiii cu deficiente de auz. Practic, el impreuna cu alti doi copii, a deschis programul Zambet pentru toti Copiii pentru copii cu handicap.

La inceput, am fost putin reticenti in a-l primi pe Tudor in Tabara Veseliei. Tabara este foarte aglomerata si ne-am facut tot felul de griji din motive de securitate. Parintii sai au insistat insa, si bine au facut, caci au avut dreptate intru totul! Tudor este autonom si, in plus, este vesel, plin de viata si foarte placut.
Intr-o noapte a nins la Predeal, iar de dimineata, Tudor se bucura, parca de fiecare fulg cazut, cu o putere greu de descris:) Experienta a fost extraordinara, iar la finalul taberei am inteles cu totii, copii si adulti, ca auzul, la fel ca si celelalte simturi, este un dar de la Dumnezeu, iar in prezenta celor care nu au fost atat de norocosi, trebuie sa ne purtam cu umilinta si compasiune, multumindu-i lui Dumnezeu pentru darul primit.
Tudor ne-a mai ajutat sa invatam o lectie, ca atunci cand oferi, trebuie sa nu o faci cu jumatati de masura. Dar aceasta este o poveste pe care o vom spune altadata.

Pentru a putea ajuta cat mai multi copii, o persoana nu poate beneficia de programul Zambet pentru toti Copiii decat o singura data. Participarea lui Tudor la Tabara Veseliei nu a presupus un efort financiar direct din partea Asociatiei, parintii sai acoperind costul taberei. A fost nevoie insa de un efort suplimentar, caci a fost nevoie de un monitor special, precum si de o atentie sporita.

Foto: Tabere cu Suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s