Noi proicte WeCare

wecaretaberecusufletIn intervalul 15 decembrie – 15 ianuarie, nu mai putin de sapte copii au primit sansa sa revina in Tabere cu Suflet, printr-un nou proiect WeCare!

Exista parinti care, pur si simplu, isi rup mai greu cordonul ombilical si, din acest motiv, au tendinta sa se razgandeasca in ultimul moment atunci cand vine vorba sa isi trimita copilul in tabara. Pentru ei am creat programul Puntea Increderii. Din pacate, nu ne putem permite sa returnam avansul platit pentru Tabere cu Suflet:( Ne cerem scuze pentru acest inconvenient si va cerem, totodata, intelegerea. Motivele vom incerca sa le detaliem intr-un alt post, deocamdata sa spunem ca, desi acest lucru este trecut in contract, unii prefera sa il ignore:(

Si acum sa trecem la povestea noastra. Totul a inceput la finalul anului trecut, cu o cerere primita de la domnul Aurel Cojocariu. Mihai, fiul sau, se inscrisese in Tabara lui Mos Craciun, cu 5 zile inainte de inceperea taberei, iar cu 3 zile inainte a renuntat, din motive medicale.
Tabara incepea pe 18 decembrie, iar Hotelul Atelier era plin cu un grup de handbalisti juniori, care urma sa plece pe 20 decembrie. Ca sa ni se faca loc, tabara noastra avand prioritate, s-au luat cateva camere intr-un hotel vecin, pentru grupul de sportivi. Practic, pentru locul lui Mihai s-a luat un alt loc in hotelul vecin.
I-am explicat acest aspect domnului Cojocariu, precizandu-i si ca avansul nu este rambursabil. I-am spus totusi ca vom face tot ce depinde de noi si, in cazul in care se inscrie alt copil, ii returnam avansul.
Din pacate, nu numai ca nu s-a inscris alt copil, dar, la gara, am aflat ca nu vine nici Teodora, despre care am mai scris. I-am spus acest lucru, dansul insa pur si simplu a refuzat sa creada:( Ba mai mult, a invocat Forta Majora pentru imbolnavirea lui Mihai!
Conform legii, Forta majora este un fenomen natural extraordinar, strain de activitatea si vointa omului, care este absolut imprevizibil si inevitabil. In plus, chiar daca fenomenul este imprevizibil, nu poate fi calificat ca un caz de Forta majora, daca a existat posibilitatea preintampinarii producerii lui sau posibilitatea de a se evita efectele sale pagubitoare. Mai mult, Forta majora se restrange la evenimente care, desi se pot produce, sunt prin raritatea lor extraordinare.
In fine, este clar ca imbolnavirea lui Mihai, care, dupa spusele parintilor, era mai bolnavicios, nu poate face cazul unui caz de Forta majora.
Este de inteles grija si atentia parintilor in cazul in care copilul se imbolnaveste. Insa cand dragostea tinde sa creeze un zid in jurul copilului, se poate deforma perceptia despre lume si despre caracterul unor astfel de fenomene, care acopera dezastre ce influenteaza mult mai multe persoane.
Valorile noastre sunt mai importante decat o suma de bani. Nu vrem insa sa ne impunem valorile cu orice pret, ci vrem sa respectam argumentele celuilalt, chiar daca sunt sau nu in acord cu valorile noastre. Ca urmare am decis sa oferim posibilitatea lui Mihai sa vina in alta tabara, transferand avansul achitat.

Povestea contiuna insa. Caci noi credem ca odata ce oferim ceva unui copil sau unui adult, suntem datori sa oferim acelasi lucru tuturor. Iat in aceasta perioada, au fost si alte persoane aflate in aceasta situatie.
In primul rand a fost cazul Teodorei. Parintii ei au platit, din proprie initiativa, intregul cost pentru Tabara lui Mos Craciun, nu doar avansul, desi ea nu a stat o zi in tabara! Cititi povestea Teodorei aici. In semn de apreciere pentru gestul lor, precum si pentru dorinta de a respecta normalitatea, nu puteam sa ii oferim lui Mihai returnarea avansului iar Teodorei nu!

Apoi a fost doamna Mihaela Ardelian.  Cu mai bine de o luna inainte de Tabara Atelier, intr-o situatie similara cu a domnului Cojocariu, dansa a renuntat la avans. In semn de apreciere pentru respectarea normalitatii, si pentru ca exista acest precedent, i-am oferit posibilitatea sa transfere avansul pentru o alta tabara.

Acelasi lucru – transferul avansului – l-am oferit si doamnei Valentina Visan, al carei copil suferea de “alergie la frig” si nu mai putea veni in Tabara Veseliei.

Alte doua fetite, Carla si Corina, s-au imbolnavit si nu au mai putut veni in Tabara Micii Campioni. In spiritul oferirii acelorasi conditii si oportunitati, le-am inclus si pe ele in acest program.

Un caz special este cel al lui David, care, dupa ce a venit o zi la schi cu noi in Tabara de Revelion, nu a mai vrut sa vina in Tabara Vacantei. La cererea mamei, i-am oferit posibilitatea sa transfere avansul pentru un prieten.

Acest proiect WeCare a strans, intr-o luna de existenta fortuita, o valoare de peste 2100 lei!
Din pacate nu putem sa acoperim un astfel de cost pe termen lung, asa ca, incepand cu 15 ianuarie 2017, nu vom mai putea oferi asemenea facilitati. Speram sa avem parte de intelegerea dvs si va asiguram ca vom face tot ce depinde de noi pentru a gasi, totusi, solutii la aceasta problema.
Spre exemplu, am contactat deja doua firme de asigurari pentru a acoperi riscul de imbolnavire si vom reveni cat de curand, cu vesti, speram noi, bune:)

Advertisements

One thought on “Noi proicte WeCare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s