Noi proiecte WeCare

wecaretaberecusufletIn intervalul 15 decembrie – 15 ianuarie, nu mai putin de sapte copii au primit sansa sa revina in Tabere cu Suflet, printr-un nou proiect WeCare!

Exista parinti care, pur si simplu, isi rup mai greu cordonul ombilical si, din acest motiv, au tendinta sa se razgandeasca in ultimul moment atunci cand vine vorba sa isi trimita copilul in tabara. Pentru ei am creat programul Puntea Increderii. In cazul in care, totusi, se razgandesc cu o zi inainte de plecarea in tabara, din pacate nu ne putem permite sa le returnam avansul:( Ne cerem scuze pentru acest inconvenient si va cerem, totodata, intelegerea. Motivele vom incerca sa le detaliem intr-un alt articol, deocamdata sa spunem ca, desi acest lucru este trecut in contract, unii prefera sa il ignore:(

Si acum sa trecem la povestea noastra. Totul a inceput la finalul anului trecut, cu o cerere primita de la dl Cojocariu. Il inscrisese pe fiul sau Mihai, in Tabara lui Mos Craciun cu 5 zile inainte de inceperea taberei, iar cu 3 zile inainte a renuntat, din motive medicale.
Tabara incepea pe 18 decembrie, iar Hotelul Atelier era plin cu un grup de handbalisti juniori, care urma sa plece pe 20 decembrie. Ca sa ni se faca loc, tabara noastra avand prioritate, s-au luat cateva camere intr-un hotel vecin, pentru grupul de sportivi. Practic, pentru locul lui Mihai s-a luat un loc intr-un alt hotel.
Mai mult, pentru a fi siguri de rezervare, inca din luna septembrie s-a platit hotelului un avans de valoare mare. In aceste conditii, practic avansul era pierdut daca nu venea Mihai sau un alt copil in locul lui.
I-am explicat aceste aspecte domnului Cojocariu, precizandu-i ca avansul nu este rambursabil. I-am spus ca vom face totusi tot ce depinde de noi si ca, in cazul in care se inscrie alt copil, ii returnam avansul.
Din pacate, nu numai ca nu s-a inscris alt copil, dar, la gara, am aflat ca nu vine nici Teodora, despre care am mai scris. I-am spus acest lucru, dansul insa pur si simplu a pus la indoiala spusele noastre:( si a invocat Forta Majora pentru imbolnavirea lui Mihai!

Cu intentia de a gasi o solutie la astfel de probleme, am contactat o firma de asigurari pentru a vedea ce variante exista pentru a acoperi riscul de imbolnavire a copilului. Am vorbit chiar cu Directorul de Vanzari, care ne-a spus ca o simpla raceala nu ar putea genera o activare a clauzei. Mai mult, imbolnavirea unui copil nu poate face cazul unui caz de Forta majora.
Conform legii, Forta majora este un fenomen natural extraordinar, strain de activitatea si vointa omului, care este absolut imprevizibil si inevitabil. In plus, chiar daca fenomenul este imprevizibil, nu poate fi calificat ca un caz de Forta majora, daca a existat posibilitatea preintampinarii producerii lui sau posibilitatea de a se evita efectele sale pagubitoare. Mai mult, Forta majora se restrange la evenimente care, desi se pot produce, sunt prin raritatea lor extraordinare.

Este de inteles grija si atentia parintilor in cazul in care copilul raceste, spre exemplu. Insa cand dragostea tinde sa creeze un zid in jurul copilului, se poate deforma perceptia despre lume si despre caracterul unor astfel de fenomene, care acopera dezastre ce influenteaza mult mai multe persoane.
Valorile noastre sunt mai importante decat o suma de bani. Nu vrem insa sa ne impunem valorile cu orice pret, ci vrem sa respectam argumentele celuilalt, chiar daca sunt sau nu in acord cu valorile noastre. Ca urmare am decis sa oferim posibilitatea lui Mihai sa vina in alta tabara din perioada 1 ianuarie 2017 – 1 septembrie 2017, transferand avansul achitat.

Povestea contiuna insa. Caci odata ce oferim ceva unui copil sau unui adult, consideram ca este de datoria noastra sa oferim acelasi lucru tuturor. Iar in aceasta perioada, au fost o multime de persoane aflate in aceasta situatie!
In primul rand a fost cazul Teodorei. Parintii ei au platit, din proprie initiativa, intregul cost pentru Tabara lui Mos Craciun, nu doar avansul, desi ea nu a stat o zi in tabara! Cititi povestea Teodorei aici. In semn de apreciere pentru gestul lor, precum si pentru dorinta de a respecta normalitatea, nu puteam sa ii oferim ceva lui Mihai si Teodorei nu:)

Apoi a fost doamna Ardelian.  Cu mai bine de o luna inainte de Tabara Atelier, intr-o situatie similara cu a domnului C, dansa a renuntat la avans. In semn de apreciere pentru respectarea normalitatii, si pentru ca exista acest precedent, i-am oferit posibilitatea sa transfere avansul pentru o alta tabara.

Acelasi lucru – transferul avansului – l-am oferit si unei doamne, al carei baiat, Tudor, nu a mai venit in Tabara Veseliei deoarece suferea de “alergie la frig”. Doamna respectiva a semnat un contract WeCare prin care isi exprima acordul pentru publicarea informatiilor, insa ulterior a cerut stergerea informatiilor, pe motiv ca nu si-a dat acordul “in mod expres”. Revenim cu detalii cat de curand.

Alte doua fetite, Carla si Corina, s-au imbolnavit si nu au mai putut veni in Tabara Micii Campioni. In spiritul oferirii de oportunitati egale, le-am inclus si pe ele in acest program.

Un caz special este cel al lui David, care, dupa ce a venit o zi la schi cu noi in Tabara de Revelion, nu a mai vrut sa vina in Tabara Vacantei. La cererea mamei, i-am oferit posibilitatea sa transfere unui prieten avansul platit.

Acest proiect WeCare a strans, intr-o luna de existenta fortuita, o valoare de peste 2100 lei!
Din pacate nu putem sa acoperim un astfel de cost pe termen lung, ca urmare, incepand cu 15 ianuarie 2017, nu vom mai putea oferi asemenea facilitati. Speram sa avem parte de intelegerea dvs si va asiguram ca vom face tot ce depinde de noi pentru a gasi, totusi, solutii la aceasta problema. Am contactat deja doua firme de asigurari pentru a acoperi riscul de imbolnavire si vom reveni cat de curand, cu vesti, speram noi, bune:)

Update: Din pacate, in urma discutiilor cu firmele de asigurari, am inteles ca nu exista un produs care sa poata acoperi acest risc:( Vom continua totusi sa cautam solutii pentru aceasta problema.

2 thoughts on “Noi proiecte WeCare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s