WeCare pentru Let`s Do It Romania

Lets-Share-and-Care1Primim o multime de cereri de ajutor. Incercam sa raspundem la toate, cu resursele pe care le avem. Daca nu reusim sa ajutam direct, publicam cererea pe pagina WeCare Filantropica, cu speranta ca alti oameni inimosi vor putea ajuta la randul lor!
De curand am primit, prin intermediul programelor Eco WeCare si Sprijin pentru Voluntariat, un mesaj de la Let`s Do It Romania! intitulat “Ajută un copil sărac să meargă la școală”!

Iata textul mesajului:

„Dragul nostru voluntar,
De ce să arunci haine, jucării sau alte obiecte când poți aduce bucurie unor copii care nu merg uneori la școală pentru că nu au cu ce să se încalțe? Pentru unii copii, să aibă încălțăminte, mai multe haine, jucării sau orice alte obiecte poate însemna să nu renunțe la școală. Sărăcia nu ar trebui să stea în calea educației de calitate!
Așadar, ne-am unit forțele cu Teach for Romania și am lansat “Let’s Share & Care!”, primul centru de minerit urban din România! Ne propunem să susținem copiii din comunități sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și să combatem risipa prin refolosirea resurselor. Cât de mulți? 2.000 de beneficiari doar în 2017.
Prima etapă “Let’s Share & Care!” se desfășoară în perioada 27 martie – 12 aprilie 2017, când vom colecta haine, încălțăminte, rechizite, jucării din mediul privat și public, pentru a susține apoi primele comunități beneficiare.
Proiectul se desfășoară momentan în București, dar avem planuri să ne extindem și în țară.

Ce poți dona și în ce condiții?
Colectăm haine, încălțăminte, rechizite, jucării, electronice funcționale, mobilier. Este important ca donațiile să poată fi folosite. Te rugăm să aduci hainele curate, puse în pungi cu etichetă/hârtie cu detalii despre vârsta beneficiarului (Exemplu: haine fată, 12 ani).

Cum a apărut ideea “Let’s Share & Care!”?
Centrul de minerit urban “Let’s Share & Care!” a debutat cu o inițiativă pilot în 2013, atunci când echipa noastră a primit o donație de mobilier pentru sediu. Au urmat donații de mobilier din partea a 10 companii, o parte dintre acestea fiind donate către ONG-uri, biblioteci, grădinițe, școli. La finalul anului 2014, a fost lansat proiectul Biblioteca Colorată din Constanța, prin mobilarea unui spațiu dintr-un mall. În prezent, centrul dispune de o suprafață de 275 mp pentru colectarea, sortarea, repararea resurselor.
Prin “Let’s Share & Care!” dezvoltăm un mecanism sustenabil și susținem educația de 2 ori: ajutăm copiii să-și continue studiile și promovăm un comportament responsabil față de resurse.

Daca vreti sa ajutati, mai multe detalii pe pagina Let’s Share & Care!

(*) Disclaimer: Cererile apartin in totalitate persoanelor care ne contacteaza. Daca nu este mentionat altfel, nu facem verificarea sursei si nu ne asumam responsabilitatea pentru veracitatea informatiilor. Pentru detalii va rugam sa luati legatura cu persoana de contact.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s