Cu bicicletele si caiacul la Snagov

teamxpert-0075Sambata, 13 mai, va invitam la o plimbare prin Rezervatia de Nuferi! Mai intai vom merge cu bicicletele pe traseul MTB din padurea Snagov, apoi vom ne vom plimba cu caiacul printre Nuferii infloriti!

taberecusuflet-1304 Padurea Snagov este un rest al codrilor Vlasiei, ce acopereau odinioara întreaga Câmpie Română. O parte din aceasta padure a fost amenajată sub forma de parc, cu numeroase alei asfaltate sau acoperite cu pietris ce se strecoară pe sub arbori umbrosi vara si plini de culoare toamna. In mijlocul padurii se afla localitatile Ghermanesti si Snagov, precum si lacul Snagov. Pe malul lacului se afla un sit arheologic, unde vom ajunge si noi la finalul acestei ture. Aici s-au descoperit piese ceramice, morminte si mai multe bordeie din vremea dacilor liberi!

taberecusuflet-1294Lacul Snagov este cel mai important lac din Câmpia Română. Aici se gaseste o rezervatia de nuferi minunata. Are o suprafaţă de 600 de hectare, o lungime de 16 kilometri si o adâncime de 9 metri, fiind cel mai adânc lac din Câmpia Română. In lac se gasesc 16 specii de pesti: oblete, bălos, plătică, crap, rosioară, caras, lin, caracudă, ţipar, biban-soare, stiucă, somn, salău şi doua specii de guvizi. Pe malurile lacului se găsesc numerose specii de păsări migratoare care sunt protejate de lege. In Rezervatia de nuferi se gasesc diferite specii de plante, cum ar fi: lotusul indian (introdus pe cale artificială), nufărul alb, săgeata apei, nufărul galben, plante carnivore. În mijlocul lacului Snagov se află o insulă pe care este construită Mânăstirea Snagov.

teamxpert-0048Tura Velo de la Snagov este plina de diversitate. Traverseaza o plantatie de vita de vie, unduind printre butasii incarcati, apoi trece pe langa o ferma in care putem vedea gaste, rate, chiar si lebede.

Plimbarea cu caiacul se face pe un brat ingust, deosebit de frumos al lacului, printre nuferi multicolori si rate salbatice, fiind o reala terapie pentru trup, minte si spirit!
teamxpert-0082Plimbarea se desfasoara in conditii de securitate, in caiace sit on top de 3 persoane. Lansarea la apa se face de pe un pontonul plutitor, cu garda la suprafata apei constanta si dotat cu lansatoare la apa cu role. Acest lucru ofera confort si siguranta pentru incepatori, datorita asezarii in caiac direct de pe ponton.

Weekend Activ pe 2 Roti

Ce: Tura complexa: Bicicleta si Caiace

Cand: Sambata, 13 mai

Unde: Snagov, jud Ilfov (35 km Nord fata de Bucuresti)

Dificultate: Redusa, pot veni si copii. Lungimea traseului de biciclete este sub 20 km iar diferenta de nivel este nesemnificativa. Plimbarea pe lac se face cu caiace sit on top. Timpul estimat (inclusiv plimbarea cu caiacul) este de 4 ore. 

Ce oferim: Indrumare traseu velo & supraveghere copii, inchiriere caiac sit on top 3 locuri, apa, gel energizant si garantia unei zile frumoase:) La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti pana luni, 8 mai.

Cost: 50 lei. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este miercuri, 10 mai.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cateva imagini de la ultima tura pe acest traseu.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TeamXpert & TabereCuSuflet

Advertisements

4 thoughts on “Cu bicicletele si caiacul la Snagov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s