In Poiana cu Narcise

Sambata, 20 mai, va invitam la o drumetie incantatoare, prin Rezervatia de Narcise din Muntii Baiului! Caci sfarsitul de mai este perioada perfecta pentru a admira Narcisele salbatice:)

Rezervatia naturala botanica Poiana cu Narcise din Muntii Baiului este unul dintre cele mai frumoase si mai putin cunoscute obiective turistice din Valea Prahovei. Cu o suprafata de 20 de hectare, este situata pe un versant al Culmii Baiului, la o altitudine de 1.500 de metri. Versantul incanta prin frumuseatea naturala, cu izvoare si palcuri nenumarate de narcise albe.

Legenda Narcisei
Narcis era un tanar foarte frumos, atat de frumos incat toate nimfele se indragosteau de el. El insa se plimba toata ziua si nici macar nu le remarca.
Una dintre nimfe, pe nume Echo, il urma pe Narcis peste tot si repeta toate cuvintele lui, pana a murit din dragoste. Astfel a aparut ecoul.
Nemesis, Zeita Razbunarii, vazand cruda lui indiferenta, i-a menit sa nu iubeasca pe nimeni niciodata, ci sa se indragosteasca de el insusi si astfel sa isi gaseasca moartea. Astfel, ajungand langa un lac, Narcis si-a zarit propriul chip in oglinda apei si, vrand sa il imbratiseze, a cazut in adancuri si s-a inecat.
Nimfele au venit sa il planga si l-au transformat intr-o floare alba care sa le aminteasca mereu de iubitul lor. Se zice ca de aceea narcisa isi tine mereu capul in jos, pentru ca il imita pe Narcis care se admira in apa.

Weekend Activ

Ce: Drumetie

Cand: Sambata, 20 mai 2017

Unde: Sinaia

Cine: Oricine doreste sa vina, indiferent de varsta sau de nivel

Dificultate: Este un traseu nemarcat, cu lungimea de 14 km si diferenta de nivel de 400 m. Se merge pe drum forestier, apoi pe albia unui rau. Nu este un traseu lung, insa in ultima parte este putin mai dificil, deoarece se urca pieptis, iar poteca este plina de pietre.

Ce oferim: Ghidare (Just Trek) sau transport din Bucuresti, masa picnic, ghidare si supraveghere (All Inclusive).

Cost: Just Climb / Just Trek – 25 lei; All inclusive – 150 lei. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: RezervariWeekend. Termenul limita este luni, 15 mai, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de modificarile in prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile aici: blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima drumetie in Poiana cu Narcise

Va asteptam cu drag!


Weekend Activ pe Carari de Munte este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos, prin motivarea Copiilor de a face regulat miscare in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa facem drumetii si sa transmitem bucuria mersului pe munte, descoperind zone frumoase si impartasind povestile si legendele muntelui.

Foto: Tabere cu Suflet

3 thoughts on “In Poiana cu Narcise

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s